La Comissió de la Dignitat va demanar dijous, en un acte celebrat al Col·legi Oficial de Periodistes a Barcelona, al nou govern espanyol que agiliti el retorn dels arxius de Salamanca.
El triomf del PSOE a les eleccions espanyoles del 14 de març passat ha esperonat la Comissió de la Dignitat a fer una nova declaració demanant al nou govern que permeti el retorn dels Papers de Salamanca. Així, doncs, el secretariat de la Comissió va presentar un document instant el govern de José Luís Rodríguez Zapatero a agilitar la devolució dels arxius arrabassats als legítims propietaris arran de la guerra del 1936-39.
A la taula hi hagueren personalitats polítiques, sindicals i culturals, com ara (en la foto i d'esquerra dreta) Josep M. Terricabras (catedràtic de filosofia de la UdG), Aurora Fontoba (coordinadora de la Xarxa d'Entitats i Casals de la Franja de Ponent), Toni Strubell (de la Comissió de la Dignitat), Joan Rigol (expresident del Parlament de Catalunya) que fou l'encarregat de parlar en nom de la Comissió, Henry Ettinghausen (catedràtic emèrit de la Universitat de Southampton) i Jordi Porta (president d'Òmnium Cultural).
També hi van ser presents, entre d'altres Josep Gifreu (catedràtic de la UPF), Agusti Colomines (en representació del Centre UNESCO de Catalunya), Susan DiGiacomo (professora d'antropologia de la Universitat de Massachussets), Amèlia Trueta (vice-presidenta de l'Associació Noves Bases de Manresa) i en representació de la Institució Cultural de la Franja de Ponent en Guillem Chacón, secretari general d'aquesta entitat.
Ja fa dos anys, més de set-cents intel·lectuals van signar la primera declaració amb què va obrir-se una campanya de reivindicació de la societat civil catalana.