La distribució de les comarques i pobles de la Franja de Ponent dins de tres províncies aragoneses fa complicat recopilar els resultats totals. VilaWeb Franja de Ponent ha treballat els 10 municipis amb més població de la Franja de Ponent: Benavarri (Ribagorça), Tamarit de Llitera i El Torricó (La Llitera), Saidí, Fraga i Mequinensa (Baix Cinca), Favara de Matarranya, Maella, Calaceit i Vall-de-roures (Matarranya), que de fet suposen al voltant del 55% de la població total de la Franja de Ponent.
L’abstenció ha oscil·lat entre el 37% (Favara de Matarranya) i el 58% (Vall-de-roures i El Torricó) i els resultats mostren una notable majoria del PSOE amb el 50.44% dels vots d’aquestes eleccions més bipolaritzades que mai a les nostres comarques. El PP és la segona força amb el 41.16% dels vots. Ambdós partits sumen més del 91% dels vots.
Dins dels resultats generals de la Franja de Ponent destaca la pràctica desaparició del Partido Aragonès (PAR) que havia estat generalment la tercera o segona força de la Franja en les eleccions europees i de la mateixa manera, CiU que era ben be a tot arreu la cinquena força o fins i tot la quarta quasi desapareix. Gràficament hi ha el cas de Fraga on passa de 100 vots a un de sol. De fet CiU que era votada ben be a tots els pobles ara ja amb Galeusca és, sovint, absent.
El PAR segueix el mateix camí, perdent aproximadament el 90% dels seus vots i quedant arraconat a quasi tot arreu.
Per la seua banda la coalició CHA amb ERC ha difuminat els resultats aragonesistes front els catalanistes però sumant les distintes opcions vila per vila ix un resultat que primaria l’aragonesisme amb un 3.81 a 9.16% dels vots davant del catalanisme que aniria del 2.38% dels vots al 5.49%.
L’edició de VilaWeb Mequinensa ha analitzat els seus resultats locals i, malgrat la caiguda de CiU, el vot pro-Països Catalans creix allà més d’un punt. VilaWeb Franja de Ponent