La cloenda al Monestir d'Avinganya, d'esquerra a dreta Salvador Grau del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, Francesc Teixidó, alcalde de Seròs, Ignacio Aragüés, del Departament de Medi Ambient del Govern d'Aragó i Guillem Chacón.
Aquest cap de setmana Mequinensa, Massalcoreig i Seròs han acollit el II Seminari de Gestió de l'Aiguabarreig, organitzat per la delegació de la Franja de Ponent de la Institució Catalana d'Història Natural i els governs d'Aragó i Catalunya.
En ell han participat uns quaranta experts i tècnics d'ambdós països que, juntament amb els alcaldes dels pobles del Baix Cinca, Matarranya i Segrià que abracen l'Aiguabarreig, han programat un conjunt de mesures coordinades entre ambdues riberes.
La cloenda s'ha fet aquest diumenge 1 d'agost al Monestir d'Avinganya i en ella han participat representants de la Diputació de Lleida, dels Consells Comarcals del Segrià i el Baix Cinca, així com els alcaldes de la Franja i del Segrià. En ella, Guillem Chacón, cap de la Institució Catalana d'Història Natural (Institut d'Estudis Catalans) a la Franja de Ponent, ha exposat el pla d'actuacions que han acordat aquest cap de setmana els experts d'Aragó i Catalunya per als propers anys, ha destacat la pèrdua d'una mitjana de quatre hectàrees de bosc de ribera cada any a l'Aiguabarreig i ha explicat a que es dedicaran els 195 milions d'euros que s'invertiran en la recuperació de l'Ebre.
Ara, a l'octubre, Guillem Chacón i tècnics de l'Estació Biològica de l'Aiguabarreig, els alcaldes de la més gran confluència fluvial dels Països Catalans i els consellers de Medi Ambient de Catalunya i Aragó es retrobaran per a posar en marxa les propostes del Seminari.
Els representants del Departament de Medi Ambient de Catalunya i Aragó han anunciat que l'Aiguabarreig serà l'àrea fronterera pilot de gestió conjunta.
L'Aiguabarreig