L'Aurora Fontoba fent un parlament en un dels multitudinaris Correllengües de Calaceit, junt amb l'Enric Balaguer del Casal Jaume I de Rià.
El filòleg Armand Puig va establir, ara fa un parell d'anys, que les dites 'Homilies d'Organyà' , considerat un dels textos més antics escrits en llengua catalana, havien estat escrites pels volts del 1204 i que actualment es conserven a la Biblioteca de Catalunya . Enguany, doncs, en fa vuit-cents. Organyà ho celebra amb un cap de setmana farcit d'actes. A més de l'eixida de la flama del Correllengua, en la que participarà el fragatí Francesc Ricart, a les sis de la tarda hi haurà la primera de les conferències del cap de setmana. Serà la de Vicenç Llorca, titulada 'El meu Alt Urgell'. Demà al matí, hi haurà la segona, titulada 'El model aranès de convivència lingüística: aranès-català-castellà', de Ficus Verges. A continuació, es farà una taula rodona, 'El català normatiu versus les variants dialectals pirinenques', amb els escriptors Pep Coll, Marcel Fité, Manel Figuera i Rosalia Pantebre, i els professors Ramon Sistac i Jordi Suïls. Finalment, els actes acadèmics acabaran amb la conferència 'El català al món, de la mà d'Andorra', a càrrec del ministre d'Afers Exteriors d'Andorra Juli Minoves.
Paral·lament també es farà la VIII Festa del Llibre Pirinenc i el lliurament dels II Premis Literaris 'Homilies d'Organyà' , la inauguració d'una exposició commemorativa i la presentació d'un audiovisual sobre aquest text antic. En aquest reportatge hi posen la veu nou persones relacionades amb diversos àmbits de la cultura del país, procedents de tot el domini lingüístic i una de les nou és l'Aurora Fontoba, una de les persones que quant tot era erm va fer nàixer el Correllengua a la Franja de Ponent.
De fet, les imatges han estat enregistrades a indrets com ara la Seu Vella de Lleida, la Casa de la Vall del Principat d'Andorra, l'església de Santa Maria d'Organyà, els carrers del poble socarrat de Calaceit, les aigües de l'illa de Mallorca i les muralles de l'Alguer.