La Institució Cultural de la Franja de Ponent fa temps que impulsa els grups de les nostres comarques de cultura popular, cançó coral i tradicional. Però a partir d’enguany i mitjançant el Centre de Recursos es formalitza i dona estabilitat a l’ajut a les rondalles i corals que trien el català.
Paral·lelament durant aquest tardor i hivern la Institució Cultural ha establert convenis de col·laboració amb força ajuntaments. Acords que permetran promocionar les nostres rondalles i corals que recuperen el català com idioma principal.
Les primeres en beneficiar-se de les gestions de la Institució seran les corals del Matarranya que ja han gaudit en els darrers anys del nostre recolzament. Enguany actuaran tant dins de la Franja com a diferents viles dels Països Catalans, entre d’altres Lleida, Tortosa o Morella. La Institució també les ajudarà econòmicament en la impressió de material en català, en la realització de trobades i actuacions i en l’edició d’un disc.
Aquest cap de setmana s’han fet reunions a Favara de Matarranya i Vall-de-roures entre la Institució i diferents corals i s’ha concretat el pla de col·laboració i ajuda.
Aprofitem l’avinentesa per obrir les portes a tots els grups i col·lectius de la Franja de Ponent que reviscolen les nostres jotes, música i cançó tradicional en català. Des de la Institució rebran tot el suport i l’accés a actuar a tot arreu, divulgant la Franja i les nostres arrels.
(En la foto Aurora Fontoba, cap del Centre de Recursos de la Franja de Ponent i Margarita Celma, directora i cap de les corals del Matarranya junt amb el compositor Agustí Cohí –creu de Sant Jordi- el passat desembre a Queretes, en la trobada de corals del Matarranya)Centre de Recursos de la Franja de Ponent