L'obra de Nicolau
Aquest 28 de desembre es van establir els criteris de l’exposició que sobre l’Aiguabarreig impulsa l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Fou en una reunió celebrada entre els representants de l’IEI, el seu president Joan Busqueta, el seu vice-president Gabriel Pena, el responsable de l’Aiguabarreig, Guillem Chacon, el president de la Institució Cultural de la Franja de Ponent Jaume Borbon i diferents artistes del territori.
L’idea inicial és que aquesta exposició pluridisciplinar tindrà una regularitat anual, barrejarà i mostrarà la creació artística i cultural d’aquesta comarca natural que flueix entre les ribes del Baix Cinca i les del Baix Segrià. Tindrà una durada d’un mes i la seu central a Lleida, a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, amb exposicions paral·leles en punts emblemàtics com el Monestir d’Avinganya a Seròs o la vila de Mequinensa.
L’eix central, la natura d’aquest paratge singular, serà enriquit amb l’obra de pintors, músics, escriptors i altres creadors de la confluència del Segre, l’Ebre i el Cinca, com ara el pintor mequinensà Josep Nicolau que enguany exposa a Barcelona i Nova York.
L’organització recau en l’Oficina de Dinamització de l’Aiguabarreig per la vessant del Segrià i en la Institució Cultural de la Franja de Ponent pel Baix Cinca i el Matarranya.
L'Aiguabarreig